Springfair Wessem

 

 

 

 

Wessem of in het Limburgs Wèssem, is een historisch stadje aan de Maas, wellicht reeds in de 7e eeuw gesticht met als naam Wisheim.

 

Wessem verkreeg in 1150 stedelijke rechten op het gebied van vissen, molen, haven, tol en munt, die uiteindelijk zijn omgezet naar stadsrecht. Daarmee is het de oudste stad van beide Limburgen. Wessem hoorde bij het Overkwartier of Opper-Gelre en was achtereenvolgens Spaans en Oostenrijks. In de Franse tijd hoorde het bij het Belgisch departement van de Nedermaas.

 

Wessem kent een verleden als belangrijke handelsplaats. De bouw van deze plaats straalt dit nog steeds uit. Het marktplein is, naar verhouding van de omvang van dit rustieke stadje, groot te noemen. Het stedelijk karakter van het centrum wordt benadrukt door een net van intieme, nostalgische straatjes, verhard met maaskeitjes. Vele authentieke panden en handelshuizen zijn bewaard gebleven. De grote binnenplaatsen en schuren zijn vaak mooi gerestaureerd met oog voor detail. Bezienswaardigheden zijn de St. Medarduskerk, oorspronkelijk gebouwd omstreeks het jaar 946, die na verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog tussen 1948 en 1951 werd herbouwd. Het voormalige gemeentehuis op de markt met hiervóór het wapen van de gemeente Wessem welk in maaskeitjes is uitgebeeld. Aan de rand van het stadje is een haven met enkele bedrijven en een grote jachthaven met camping gesitueerd.

 

 

 

 

Het organisatiecomité  Springfair Wessem van de Koninklijke Harmonie Eendracht Maakt Macht staat garant voor een bovenregionale uitstraling van dit evenement. Een gedegen reclamecampagne, de muzikale- en theateromlijsting en een goed verzorgde catering zullen mede bijdragen aan de continuïteit van Springfair Wessem.

 

 

Hofstraat 18

6019 CC Wessem

Tel.: (0031)651927195

info@springfairwessem.nl

 Contact: Klik Hier!

JSN Mico template designed by JoomlaShine.com